lundi 10 janvier 2011

Ето и едно гостоприемно ястие, което събира хоратa около масата и е повод да се хапва до насита, особено,ако не са многобройни лъжиците.С намаляването на броя на децата в семейството, каквато е тенденцията в страната, храненето у дома, все по-малко се съблюдава!
Някога това е било свещено, да се сготви обяда ,да се изчакат мъжете и децата да се приберат и да се сложи масата !Както и после пийването на чай с мента, полягванто за малко, защото след 15-16 4аса пак са тръгвали на работа и са ходели а се доучват! Интересното е ,че има ястия ,които не се хапват вечер, например! Кускусът , млухията, оризът, макароните-най-често се консумират на обяд, вечер се приготвят тажините, аажа, шакшука, риба със салата; шахшука, омлет с магданоз и тон, пица, брикове, салата мешуия! Предпочитат вечерите да са по-леки и нерядко зимата се правят бульон, шорба фрик, макарони джерия! По-нататък може би ще пусна и рецептите на отделните блюда, но да вървим полека,както е подобава на местния плавен ритъм!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire